Isparta, Göller Yöresinde yer alıyor. Ancak günümüzde artan kuraklık kentteki göllerde önemli ölçüde su kaybına yol açtı. Özellikle Isparta’nın içme suyunun da karşılandığı Eğirdir Gölü’nde yaşanan kuraklık nedeniyle Isparta Belediyesi üst üste tedbirler aldı.
Aksu’dan boşa akan menba kalitesindeki suyu Eğirdir Gölü’nde dökülmesi için DSİ ile birlikte çalışmalarını sürdüren Isparta Belediyesi, diğer taraftan da yapımı tamamlanan ve su tutulmaya başlanan Darıderesi 2 Barajı’ndan su almaya hazırlanıyor.
Isparta Belediyesi yağmur sularına yönelik de önemli bir çalışmaya imza atı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda Çayboyu ve ITSO Ekonomi Kampüsü önündeki derelerden boşa akan suyun kente kazandırılması için “yağmur suyu toplama projesi” başlatıldı.
* Hem Çayboyu hem de Ekonomi Kampüsü önündeki derelerden akan su toplanacak
Çayboyundan akan suları bu proje kapsamında toplayacaklarını ifade eden Başkan Başdeğirmen, “50 bin metre küpü oluşturacağımız alanda toplayacağız. Yine Ekonomi Kampüsü önündeki dereden gelen sular da belirleyeceğimiz bir alanda toplanacak” diye konuştu.
* Başkan Başdeğirmen: 500 metre karelik arsa içerisine ev yapanlar yağmur suyunu toplama deposu koyacak
Evlerde oluklardan akan yağmur suyunun toplanması için de meclis kararı aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “daha önceki kararımızda değişikliğe giderek, 500 metre karelik arsa içerisine ev yapanlar mecburen yağmur suyunu toplama deposu koyacak” dedi.

