Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksu’da kurt saldırıları üreticiyiz bezdirdi

Aksu ilçesi ve köylerinde, kurt saldırılarının önüne bir türlü geçilemiyor.  Son olarak  üreteci Zeynep Demiralay’ın besihanesine giren kurt sürüsü 20 keçiyi telef etti.  Çok sayıda hayvanın da yaralamamasına neden oldu

Aksu ilçesi ve köylerinde, kurt saldırılarının önüne bir türlü geçilemiyor. 

Isparta Aksu ilçesinde besicilerin başı kurt saldırılarıyla dertte. Son aylarda besihanelere çok sayıda kurt saldırısı gerçekleşti. Kurtlar onlarca küçükbaş hayvanı telef etti. Kurt saldırılarında son olay  Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Üyesi  Zeynep Demiralay’ın besihanesinde gerçekleşti. Gece yarsısı besihaneye giren kurt sürüsü 20 keçiyi telef etti. Çok sayıda keçiyi de yaralı bıraktı.

Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş,  Demiralay’ın besihanesinde incelemede bulunarak, yetkilileri göreve davet etti. Sarıdaş, “Aksu ilçemizde kurt saldırılarının önüne geçemez olduk. Aç kurtlar sürekli besihanelere saldırıyor hayvanları telef edip, yaralıyor. Üreticimiz bu hayvanları zor şartlarda besliyor, yetiştiriyor. Kurt saldırısıyla verdikleri emek boşa gidiyor.  Verim kaybı yaşıyor.  Sayın Valimizden, Tarım Bakanlığımızdan  alınabilecek önlemler konusunda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz.  Kendi imkanlarımızla bazı tedbirler alsak da yeterli olmuyor. Üreticimiz bu konuda çaresiz” diye konuştu.